Bröllop 29/8

Ja igår gifte sig sig min syster med mannen i sitt liv. Hela familjen Gunnarsson-Månsson var där och bevittnade det hela.
De valde att gifta sig på Ekenäs slott och även ha festen där. Innan själva cermonin så fick vi bröllopsgäster en guidning genom slottet och det måste jag säga var mycket lyckat. Iaf för oss som gillar gamla slott och så. Sen var det ju dags för självaste vigseln och självklart måste jag ju tjuta som en bäng och hade jag tagit fram näsduk då... Näääää så efter lite raffs i väskan så hittade jag en servett som jag torkade tårarna med. Det var en fin cermoni dock lite kort. Trollen skötte sig exemplariskt, förutom en fadäs när vi hade klivit ur bilen. Då fick Stortroll för sig att han skulle krama en rödfärgad stolpe. Det blev inget bra iaf inte när man har en vit skjorta på sig.... Så på med kavajen och knäppa den så syntes det inte. Annars så skötte de sig bra, åt bra, lekte och hade allmänt roligt. Klantmamman envisades ju med att Stortroll skulle ha skärp i sina finbyxor bara för att det skulle vara snyggt och matcha pappa, men det visade sig inte vara så himla bra för han kunde inte knäppa upp skärpet vilket resuterade i att det blev väldigt blött..... Men men det hände ju sent på kvällen och vi skulle ju ändå snart dra oss. Och till nästa gång ska jag visa honom hur man knäpper upp skärpet.....


Aja det var lite om gårdagen, nu lite bilder från igår.




Jag och Lillfisan

Jag och Stortroll (jag vet att min fula solbränna syns)

Bestman, brudgum, brud och tärna



Brudens söta son

Ja lite bilder blev det, men syster yster hade sin lilla papparazzi där och hon knäppte ett antal bilder på hela sällskapet. Tror att hon hade tagit en så där 950 bilder när vi åkte hem vid halv elva.

Ja nu är min syster fru Lennested och jag hoppas hon tyckte att hennes och makens dag igår blev lyckad.


Näpp nu hägrar mys med sambon.... Ha en bra kväll!!

♥Madeleine♥

Min vän

Igår träffade jag min vän A-M från Island, har inte sett henne på nästan 4 år så det blev ett mycket kärt återseende. Hon hade dessutom ringt till M som jag heller inte har sett på flera år, så vi tre passade på att fika innan stan stängde och sen gick vi hem till M och tittade på kort och kollade in bebiskläder. För M ska ha en bebis om bara några veckor. Spännande värre! Oj vad jag ska snusa bebis sen! 
Ja det var en mycket lyckat dag i går och jag hopas att A-M kommer hit fler ggr eller att man hux flux får råd att besöka henne på Island.
Men nu har jag och M lovat att vi ska ta upp kontakten igen.

Efter daten med A-M och M så skulle jag egentligen ha tagit bussen hem vid sjutiden men jag kände inte för att åka hen just då så jag ringde N. Så jag stannade till en stund hos henne tills nästa buss gick vid tiotiden. Bussen stannar en så där 2-300meter från huset, men så där dags på kvällen är det väldans mörkt och väldigt långt...... Som om det inte vore nog så är jag jättemörkrädd så jag sprang hem de där 2-300 metrarna. När jag kom in genom dörren och slappnade av, för jag varken såg eller hörde några yxmördare, älgar eller vildsvin, så fick jag ett astmaanfall..... Och har jag tagit ut nån ny medicin då... Nope, så det var ju bara att sätta sig och ta det väldigt lugnt och andas. Men men det gick över av sig själv den här gången. Alltså jag borde ju ha lärt mig vid det här laget att ha medicin hemma för man vet aldrig när anfallen kommer..... Skärpning!!!!

Idag fick jag lite sovmorgon vilket var välbehövligt då jag har sovit dåligt de sista nätterna och gått upp aptidigt.
Efter frukost gick jag och trollen ut för att plocka iordning på alla gamla leksaker och slänga det som skulle slängas. Sen flyttade jag på utemöblerna så vi kunde klippa gräset och när det var gjort kom Stortroll på att han ville leka med grannen. Så det var ju bara att knalla iväg med honom, så nu är han där och leker. Får se när han behagar komma hem igen.

Och nu ska vi andra äta något innan vi svälter ihjäl.

Ha en lugn och söndag!!

♥Madeleine♥  

Min son

säger att det bor vargar i slänten, så man måste vara inne annars kommer de och äter upp en. Så det så!
Haha fantasi har han iaf. Frågade förut vad vargar äter och då svarar ungen att de äter människor och andra djur, sen bor de i Småland oxå.
Undrar vart han får allt ifrån???
Sen har den unge herrn börjat att argumentera emot precis allt vi säger till honom, vilket är hur irreterande som helst. Särskilt om man har väldigt dåligt om tid, då måste han sätta sig på tvären och ifrågasätta allt och göra tvärtom. Då är man ju färdig att strypa ungen, tur att man kan behärska sig. Sen kan han vara en helt underbar liten kille som bara vill gosa, kan och vill hjälpa till med allt. Men jag antar att det är bra för utveckligen att svänga lite mellan att vara uppnosig och senare hur gullig som helst. Hur han än är så älskar jag honom hur mycket som helst.




Lillasyster däremot är så satans envis så det finns inte.... Antar att hon lär sig av storebror. Just nu får vi inte hjälpa henne med nåt, hon kan minsann SJÄLV. Visst hon är duktig, hon hon kan mycket men ibland blir det lite galet, som att byxorna kan hamna både bakåtfram och ut och in. Och skulle man då kommentera det blir hon så sabla sur och det tar en hel evighet att få henne på bra humör igen. Undrar vart hon fått det ifrån för jag har mitt kvar?? Hon är tydligen likadan på förskolan. På tal om förskolan så har Lillfisan blivit biten igen av samma lilla flicka som förra gången. Denna gång hann ungen och bita Lillfisan två ggr i ryggen, så hon har haft några snygga märken där i några dagar nu. Den här flickan är nästan jämt på min lilla flicka, ska jämt sno hennes napp eller allra helst hänga sig i Lillfisans långa fina hår. Men nu ska visst personalen ha hårdbevakning på denna lilla flicka och hoppas att det följs för jag tycker att det är lite trist att få hem en unge som bara pratar om att hon har blivit dragen i håret. Den här lilla flickan är yngre än Lillfisan men lika lång som henne eftersom Lillfisan är ganska liten till växten, så Lillfisan är väl ett tacksamt offer.
Nä ni nog klagat om det.... Hon är min lilla flicka och kommer alltid att vara det, pluttisen.





Nu är visst klockan mycket igen och sängen hägrar....

Just det imorgon ska jag träffa en väninna som jag inte sett på 4 år. Ska bli hur kul som helst.

Näpp nu är det sängen som gäller.

Natti natti

♥Madeleine♥


Om man skulle ta och skriva lite igen då....

Vet att jag har varit dålig på att uppdatera de senaste veckorna, men jag har inte haft någon som helst lust eller ork. Det har varit lite mycket just nu men källaren och lite annat.
Men nu så tänker jag iaf tala om att jag lever och jag mår väl skapligt. Är grymt besviken på några i min närhet. Har för säkert en månad sen frågat dessa om de kunde ha trollen denna helg då jag och sambon skulle på GP i Målilla och bo i husvagn hos hans kusin. Vi kom överens om att vi skulle höras av när det började närma sig. Så förra lördagen ringde jag dem både hem och på bådas mobilen utan resultat. I måndags hade jag fortfande inte hört ett ljud så jag skickade ett sms, men idag söndag har jag fortfarande inte hört ett endaste litet knyst från dem.
Vi kom iväg utan barn ändå, då min mormor ställde upp och hade trollen över natten. Det jag blir så satans arg och besviken på är att bli bemött med denna sabla tystnad. Alltså hur svårt är det att säga ett enkelt nej och göra det i god tid så man slipper ta till nödlösningar i sista stund.... Jag kommer definitivt inte att fråga de nån mer gång om barnvakt det är ett som är säkert!!!
Nog om detta nu.
Helgen har varit helt fantastisk, med trevligt sällskap och en bra tävling! Har ju aldrig varit på ett GP förut och det här vill jag göra fler gånger. Men då vill jag nog att min favorit ska vinna och inte komma tvåa vilket han då gjorde igår. Hoppas vi kan åka nästa år med.
Trollen var ju hos min mormor och hade det bra. Tror att mormor tyckte det var lite kul att ha de för sig själv en stund och de hade faktiskt skött sig och sovit skapligt.
Nu sover trollen i sina sängar och själv ska jag väl oxå ta och krypa ner i MIN säng. Det ska bli sååå skönt. Men som man brukar säga "Borta bra men hemma bäst".

Just det svägerskan fyllde ju år igår och hade lite party. Hoppas det blev lyckat och att du fick många paket!! Grattis i efterskott (om du inte läste mitt sms igår).

Näpp nu mot duschen och sedan sängen, imorgon är det jobb som gäller....

Natti natti!

 ♥Madeleine♥

RSS 2.0