Kvällsjobb

Idag blev jag brutalt väckt av sotaren som bankade på dörren. Fan då hade totalt glömt bort att han skulle komma idag nån gång mellan 7.30 och 10.00. Han var här ca 8.30 och jag hade lyckats somna om i Lillfisans lilla säng så jag var inte så värst vaken då. Barnen satt bredvid på golvet och titade på barnprogram. Nu var det ju inte riktigt meningen att somna, skulle ju bara vila lite medans barnen tittade på sina barnprogram.
Men men sotaren gjorde det han skulle och snabbt som ögat ilade jag in i badrummet och klädde på mig lite mer anständigt än nattlinne. Sen var det ju bara att duka fram lite frukost och sen hade vi lite mysförmiddag innan det var dags att åka till dagis.
Så nu är barnen där och jag ska om en stund åka till jobbet. Woho vad jag känner för det när solen skiner så vackert ute. *NOT*
Har föresten lagt in om lite semester v. 21, så vi får väl se om jag får det. Jag skulle behöva det känns det som, är lite trött just nu och känner väl att jag skulle behöva göra nåt här hemma innan sommarsemestern börjar.
Näpp om man skulle göra nåt vettigt innan man måste åka...

Ha en bra dag!!!



♥Madeleine♥


Utvecklingssamtal och speedway

Idag har det minst sagt varit lite hektiskt..... Kom ju på imorse att det var utvecklingssamtal kl 17.00 och 17.30 på barnens dagis. Skit skit skit, jag som inte ens hade tid egentligen utan hade lovat att hjälpa till på vipen idag, dessutom hade jag glömt att ringa till min mormor om när hon skulle komma hit idag. Ännu mera skit!!!! Så idag har jag fuskat på jobbet och faktiskt använt mobilen för att ringa till mormor, hon bor nämligen så pass långt bort så man inte kan använda vår telefon. Men jag ringde inte på avdelningen utan jag gick ifrån för att göra det. Men mormor svarade inte så jag blev lite lätt nervös att det hade hänt nåt eller att hon hade glömt bort och åkt iväg. Dessutom brakade magen igen, fan då jag blir galen på denna magen. Aja inte mycket att göra åt och denna gång var jag ju inte ens i närheten av att vara så stressad som jag var förra gången magen brakade. Men men allt löste sig till slut, mormor svarade i telefonen när jag slutat och hon kunde komma redan vid fyratiden, så jag kunde åka på utvecklingsamtalen om barnen.
När jag skulle hämta barnen förut så var de ute och lekte och det första jag ser är att Lillfisan STÅR upp på gungan och gungar. Gissa vart mitt hjärta var då??? Som tur var stod en förskolelärare där och övervakade allt. Skönt det och jag kunde andas ut och slappna av lite grann. Men hon klarade av gungan, sen upptäckte hon att jag var där så då ville hon inte gunga mer. Sen var det ju bara att leta rätt på den andra ungen, han klättrade och visade vad han kunde för några tjejer. När han såg mig undrade han om gammelmormor skulle komma idag och jag sa att det skulle hon. Så då vart det fart på ungarna fort som sjutton skulle vi hem då. Lillfisan tjatade hela vägen hem om mommo och Stortroll sjöng som vanligt.
Sen kom vi hem, för min del var det ju bara att tala om för mormor när barnen skulle äta och sova sen var ju jag stvungen att åka tillbaka till dagis för det där samtalet.
Utvecklingssamtalen gick hur bra som helst, barnen har utvecklats precis som barn ska. Och fröknarna är så imponerade av att Lillfisan klarar så mycket fast hon inte har fyllt två än. Själv tycker ju jag att hon är mycket mer harmonisk nu än när hon började, dels är det ju så att hon kan kommunicera med ord nu och sen har hon ju blivit bättre på att visa vad hon vill. 
Stortroll har oxå utvecklats massor sen han började och även han pratar mycket bättre, men man måste fortfarande tjata på honom om det där med toaletten.... Eller ja de får tjata en hel på honom om det mesta för han gillar inte omställningar utan vill ha sina rutiner.... Men men han ger ju med sig i de allra flesta fall. Sen tyckte de att han är duktig på det mesta som att rita, pärla och sånt där pillplock. Sen hade jag en önskan om han kunde få lära sig att skriva sitt namn för det vet jag att han vill och han kan ju vissa bokstäver redan nu. Och om han är intresserad av att lära sig det så skulle han få det.
Jag tycker att barnen har ett jättebra dagis (förskola) och helt underbara fröknar, de tar till sig allt jag säger eller önskar. Självklart inom vissa gränser. Jag är helnöjd och jag ångrar inte flytten från dagmamman till det här dagiset. Fast jag måste erkänna att jag var bra nervös inann vi började......

Efter samtalen hade jag tänkt åka till Kråkan och titta på premiären men det drog ut på tiden så jag valde att åka och handla lite smått och gott för att sedan åka hem och lösa av mormor. som för övrigt inte hade fått Lillfisan att sova för den lilla donnan hade bestämt sig för att vara vaken tills jag kom hem. Tokiga unge!!!! Hon gick snällt och la sig när jag väl var hemma, sen åkte mormor hem och jag läste saga för Stortroll.
Jag följde Vargarnas match på nätet, men tyvärr blev det en förlust för dem idag.......:-( Men men säsongen har ju precis börjat och jag hoppas att det blir några vinster iaf. Nästa vecka är det hemma match igen och då ska jag vara på plats och hejja på dem!!!!

Nä ni jag är ganska trött så jag ska ta och slänga mig i duschen och sen i säng.... Jobbar kväll imogon, gillar inte kvällar men men.....

Natti natti!!!

♥Madeleine♥

Ved och mysmorgon

Igår höll vi på med ytterligare ett lass med ved, "bara" tre vagnar kvar..... Fy sjutton det känns i hela kroppen när man har burit ungefär 10 kubikmeter ved som är ca 50 cm stora och väger as. Men men har man vedeldning så har man och då pratar vi inte om nån myspys brasa i vardagsrummet utan en stor vedpanna i pannrummet. Fast det är klart det vore lite mysigt att ha en brasa i det som blir matsal sen. Men det får vi ta då när det blir aktuellt.
Lite bilder från gårdagens vedköra...



Allt detta är numer i vedbon




Så hade vi några barnarbetare oxå



Nästan klart älskling!!!



Måste ju äta lite oxå för att orka jobba.....


Idag iaf had jag och barnen en riktig mysmorgon. Stortroll kom först och la sig på pappas sida som han brukar, sen kom Lillfisan och ville gosa lite. Så hon klättrade upp i sängen bredvid mig och SOMNADE!! Hur mysigt som helst att ha en unge var sida som sov och själv sov jag med hur gott som helst.
Sen var det ju bara upp och göra frukost och fixa och styra lite här innan vi åkte till dagis. Efter dagislämnade åkte jag hem en sväng för att äta lite lunch och sen var jag tvungen att åka till staden och köpa nya gympadojjor till Stortroll. Han har lyckats med konststycket att nöta stora hål på sitt enda par gympaskor som han kunde ha, så till dagis idag fick han ett par som är på gränsen. Hittade iaf ett par ordentliga skor och ett par lite mer luftiga, Lillfisan fick sig ett par hon med. Det är ju tag tre betala för två på Skopunkten, hur bra som helst när båda behöver.

Sen åkte jag till jobbet och när jag har parkerat och ska gå in upptäcker jag att jag har glömt min tagg hemma så jag höll väl på att inte komma in. Tur att man kan gå in genom gamla entén, sen in på avd för att låna en tagg så jag kom in i förådet efter kläder och in i nyckelrummet. Skåpsnyckel har jag på hemnycklarna som tur är. Så allt löste sig men det är lite retligt, men nu ligger taggen i den jacka/tröja jag använder nu. Annars har det varit lugnt på jobbet och nu ska jag ta och slänga mig i duschen och i säng för det är en tidig dag imorgon.

Natti natti!!!

♥Madeleine♥

Egentid

Japp idag hade jag lite egentid, så då passade jag på att göra storstan lite osäker för några timmar. Har inte gått på stan på åratal tror jag, så jag trodde ju att på två timmar jag ju gått igenom hela stan och dessutom hittat allt jag letade efter. Men så fel jag hade..... När de där två timmarna nästan hade gått så hade jag i princip bara hittat två par jeans till sambon och då hade jag ju mig själv kvar, jag hade visseligen hittat lite men inte köpt det än då jag ville titta på lite fler alternativ. Men men snabb som en vessla gick jag tillbaka till de affärer jag varit i innan och köpte det jag skulle. Jag gjorde en stor upptäckt idag!!! Jag har ju inte köpt byxor på år och dar(känns det som iaf) utan att först ha provat dem just för att jag är så sällan och köper kläder till mig själv och sen om jag skulle göra det så är alltid nåt av trollen med och då kan man ju inte prova. Men idag iaf så stod jag som jag brukar göra när det gäller inköp av byxor och måttade så fint och tänkte att dessa skulle nog passa. Sen kom jag ju på att trollen var ju med pappa idag på Kråkan och jag kunde prova byxorna. Haha måste ha sett kul ut när man står där och ska hitta nåt och man måttar, när det finns provhytter.... Men men så är det ju att ha småbarn och väldigt liten egentid.
Dagens inköp blev iaf två par jeans, en kjol och en top till mig och två par jeans till sambon. Hans jeans kan jag storleken på i huvudet och han vill alltid ha samma modell så där är det enkelt att köpa till.
Efter stan åkte jag till Maxi för veckohandlingen, även det gick hur bra som helst inte så värst mycket folk var det heller trots att det är lönehelg. Men alla handlade väl igår för att sedan dra till landet idag när det var så fint väder idag. För det kan ingen klaga på idag, idag har det varit så skönt och jag såg på trollen nu ikväll att solen hade tagit på dem i ansiktet.
Jag är mycket nöjd med min dag idag, har varit så skönt att kunna gå i lugn och ro och göra det man ska. Sen träffade jag en gammal kopis utanför Linden och stod där en stund och pratde lite, hon sa att hon skulle höra av sig nån dag, men man vet aldrig. Vi var inte så såta vänner när vi slutade umgås. Men men man förändras väl med tiden får man väl hoppas.
Nu ikväll har vi haft gäster och vi har grillat och tittat på årets första GP i speedway. Jättetrevligt var det oxå och barne lekte massor.

Nu ska jag se om det finns nåt varmvatten så jag kan duscha för det är det enda jag inte har hunnit idag.

God natt allesammans!!



♥Madeleine♥

Äntligen!!!!

Skulle ha bloggat igår men datorfan var ju tvungen att jäklas med mig samt att sonen och jag rök ihop så det dånade om det. Båda problemen är nu lösta som tur är. Vad det var för fel på datorn har jag inte en aning om för nu funkar den precis som vanligt och sonen och jag rök ihop ang städning innan man åker till dagis. Unge hern hade lyckats med konststycket att vräka ut samtliga leksaker i Lillfisans rum. Sitter sen och säger att han och lillasyster håller på att städa. Men tror ni att de hade gjort det?? Nepp, det såg värre ut när han sagt att det var klart. Då brast det och båda eller ja mest Stortroll fick jordens utskällning. Nåväl Stortroll insåg att han gjort fel och bad om ursäkt, men om jag känner honom rätt så lär det hända igen.... att han ljuger alltså.... Men men när jag lugnat mig sa jag att nu är det slut med egeen tv på rummet för de har den på en tittat nästan aldrig föruom när man ber dem plocka upp efter sig. Så imorgon ska jag bära ut den från Lillfisans rum, dessutom tycker jag det är alldeles för fint väder just nu för att sitta inne och se tv. Det får bli när det är dåliga dagar och då i vardagsrummet där inga leksaker får vistas.

En rätt kul grej hände i onsdags kväll, jag gick och la mig rätt sent hade precis krupit ner under täcket och lagt mig tillrätta. Då kommer väl Stortroll ner lite lagom yrvaken och säger att det är så blött. Jaha sa jag du har väl kissat igenom blöjan förstås. Så upp och kolla sängen den var ju blöt från huvud ner till fötterna och blöjan ja den låg bevid sängen, knappt blöt ens en gång.... Så Stortroll hade lyckats kissa lite i blöjan, vakna av det, få av sig blöjan och somnade väl om innan han hann ut till toa. Därav att det var så vått i sängen..... Och eftersom vi är såna bra föräldrar så har vi givetvis ingen plastat frotté i hela sängen utan bara i en liten del. Så madrassen var ju våt oxå, så Stortroll fick sova hos oss den natten. Sagt och gjort ner med ungen och täcke, ner i sängen, bestämde att trollet skulle ligga ytterst. Det blev väl så där bra att ha honom där för när jag somnade råkade jag sparka till ungen så han for golvet. Så upp med ungen igen och nu äntligen somnade vi alla tre. Idag upptäckte jag ett jätteblåmärke på Stortrolls armbåge, undrar om han fick det när han ramlade i golvet..... Eller oxå har han slagir sig på nåt annat...

Idag iaf har jag jobbat som vanligt, efter jobbet åkte jag raka spåret hem där min älskade familj väntade på mig. Sambon hade tänt i pannan så jag kunde duscha innan vi skulle iväg till goda vänner i Las Vikas. Där skulle vi grilla lite och bara umgås och ha det trevligt. Och det var det, hur trevligt som helst (som alltid) och barnen lekte hur bra som helst utan att bråka eller bli osams en enda gång. Sen var maten helt underbart god, åt till jag nästan sprack tom våra barn åt ordentligt och det är inte vanligt när vi är borta.
Nu är vi hemma efter en jättetrevlig kväll, barnen sover och vi vuxna ska oxå gå och lägga oss snart. Imorgon har jag en massa egentid nästan hela dagen och då ska jag passa på att gå på stan och försöka hitta mig lite nya byxor, sen ska jag göra veckans matinköp, senare på kvällen får vi besök och då ska vi oxå grilla lite och sen är det GP premiär på SVT24.

Men nu ska jag kolla upp en grej och sen ska jag sova..

Ps. Kameran hade jag tyvärr glömt hemma så det blev inga bilder tagna idag. Tyvärr..

Ha en underbar kväll/natt!!



♥Madeleine♥

En helt vanlig dag

Idag har det inte hänt nåt särskilt, bara jobb och hämta barn. Eller jo en grej hände faktiskt på jobbet idag. Min sambo ringde och sa att han behövde ha min bil. Va!!! Min bil är ju inte ens trasig för en gångs skull. Men iaf på hans jobb hade de fått in en likadan som min som var trasig och jag hade tydligen nåt på min bil som de inte hade hemma. Så nu mer kan jag inte styra radion via ratten längre. Men sambon har lovat att jag ska få tillbaka den funktionen snart igen. Jag fick iaf tillbaka bilen mitt i min lunchrast.... Aja skit samma huvudsaken är väl att jag hade nåt att åka hem i efter jobbet.

Jag känner mig så himla trött nu för tiden, undrar om det är Claritynet som gör att jag är så degig i skallen. Fan pollenallergi är ett skit.....  Men men inget jag kan göra åt, är ju bara och käka piller så man kan andas iaf. Måste bara komma ihåg att hämta ut mer medicin på apoteket. Var ju där för några dagar sen och köpte Ipren men kom jag ihåg det viktigaste av allt då.... Näpp så nu är alla astma mediciner slut och det börjar kännas i bröstet. Men imorgon när jag lämnat barnen på dagis då ska jag passa på innan jobbet.
Nog om detta. Nu ska jag faktiskt ta mig en varm dusch för jag fryser som en hund.

Ha en bra kväll!!



♥Madeleine♥

Hemkommen

Japp nyss hemkommen från årets första speedwaymatch, eller den första är egentligen nästa tisdag men idag var det Kenny Olssons minnestävling. Kallt som bara den var det, Lillfisan hade inte sovit ett endaste dugg idag så hon var inte go att tass med vill jag lova. Så vi fick lov att åka hem lite tidigare än beräknat. Men men vad är en bal på slottet, huvudsaken att vi hade kul den lilla stund vi var där eller rättare sagt Stortroll hade nog roligast då en kompis till honom var där. Lillfisan var visseligen med en stund och lekte men tröttande efter en stund. Och jag måste säga att det var nog tur att jag tvingade på barnen alla dessa tröjor under vindjackan för det var bra kallt, men vantarna dem kastades av både nu och då så båda två var asröda om händerna när vi åkte hem, men de var varma om magen och rumpan iaf och ja självklart om huvudet med. För mössa vet båda att den ska vara på och inget annat däremellan.

Här kommer en liten bild på trollen innan matchen börjat.



Nä ni klockan är som vanligt alldeles för mycket och det är tidig jobbdag imorgon.... Så det kanske är bäst att gå och lägga sig nu..

God natt allesammans!!!

♥Madeleine♥

Var sjutton är solen idag???




God morgon!!

Idag lyser visst solen med sin frånvaro. Gör i och för sig inget då jag hade tänkt rensa ur min garderob så lillfisans kläder kan hänga där. Jag och sambon ska ju egentligen ha våra kläder i en garderob i källaren, men det är ett litet problem där... Vi har ingen garderob.... Men jag tänkte att jag skulle packa ner alla kläder i kassar och ställa ner, får se om jag ev kan stuva in en del av kläderna i skänken som står i badrummet eller i trådbackarna under tvättmaskinen och torktumlaren.
Får se om vi hinner ut nåt idag eller om det ska vara så här gråmulet resten av dagen. Ikväll ska vi iaf in till Kråkan och tita på årets första tävling. Det är Kenny Olssons minnestävling ikväll, nästa tisdag är det säsongsstart. Ska bli så kul att åka in och titta, tänkte ta med trollen oxå den här gången. Får se vad jag ta på dem, för klantmorsan glömde överdragsbyxorna på dagis.... Men det kanske blir så pass kallt att de kan ha termokläderna. Aja jag löser det på nåt sätt.

Nu ska jag göra lite frukost och sen är det väl bara att sätta igång och styra här hemma. Plus att Stortroll vill spela Pippi på datorn.

Ha en bra dag!!



♥Madeleine♥

Ähhh vad f*n

Försökte kopiera över inläggen från gamla bloggen men det blir helknasigt här. Skit oxå..... Det fanns en hel del läsvärt där oxå.
Men jag gör så att jag länkar till den ist, för den som är nyfiken. 

http://maddiz0507.blogspot.com


Själv ska jag hoppa in i duschen och sen är det sängen som gäller.

Natti natti!



♥Madeleine♥

Ett litet tillägg bara

Måste bara visa denna söta bild på Lillfisan när hon och jag gjorde middag i lördags.



Hon älskar att vara med och laga mat. Det kanske syns....

Nä nu måste jag laga mat här......

Hej så länge...

♥Madeleine♥

Helgen

Helgen ja... den bara rusade iväg och nu är det måndag. Och vad har vi gjort då?? Jo jag jobbade ju kväll i lördags och dag i söndags
I lördags lämnade jag av trollen på Kråkvilan hos sin pappa som var där och jobbade lite med det sista inför premiären 28/4. När jag kommer dit så står det tre stora kassar med kläder på sambons släpkärra. Det var kläder från barnens syssling, så himla bra. Sysslingens mamma sa att det här borde väl räcka över sommaren och det kan jag lugnt säga att det gör.

En liten bild på kläderna



Det här plus lite till fanns i kassarna.

Söndagen jobbade jag till 14.15, åkte hem och maten stod på bordet. En sån karl jag har ibland :-) kycklingwok bjöds det på. Urgott var det. Efter maten åkte sambon iväg för att hämta hem ett lass med ved. Det hade jag totalt förtränkt, för själv hade jag tänkt att vi skulle ha lite myssöndag nu när jag äntligen hade var hemma. Men det blev inget mys.... Eftersom man måste hämta detta lass med traktor så tar ju det givetvis lite lite, så under tiden hann jag fixa barnvakt till den 9 maj då vi är bortgjudna på 40-årskalas. Jag hann ringa till min mormor för att höra om hon kan ta barnen på tisdagar när et är speedway och Lillfisan hann duscha, äta välling och somna på soffan. Hon hade visst inte sovit middag så det var god natt jord redan kl 18.00!!! Stortroll satt och tittade på tv och när programmet var slut sa jag att även han skulle duscha. Sagt och gjort, ner i källaren, av med kläder och in i duschen. Men vi hann aldrig få på vattnet förens jag hörde att traktorn var på ingång. Men det struntade vi i så trollet duschade och gjorde sig snygg. Sen upp för lite kvällsmat och sedan gonattsaga och puss och kram. Han somande ganska snart efter sagan. Så trött var han.
Sen var det ju bara att ta på sig ytterkläder, skor och handskar för att ta i tu med den där satans veden.... Suck och pust. Men men har man vedeldning så har man... Den här gången fick vi låna grannens skottkärra så vi hade varsin. Oj va det gick undan då. Ända tills..... vi inte nådde längre, då fick jag klättra upp på flaket och kasta fram lite så sambon kunde lasta skottkärrorna. Nu är det ju så att jag tillhör den där klantkategorin, så det gick väl inge bra för mig där uppe.... Man måste se till att när det rasar så ska man inte stå precis just där utan bredvid. Det gjorde inte jag... Så ett satans vedträd var ju tvungen att landa på mig!!!! Det var inget skönt alls vill jag lova.. Så efter några väl valda svordomar och jag lugnat mig något, frågade sambon om den träffade foten eller smalbenet. Jag bara väste fram att den träffade fotknölen!! Och hur skönt är det att slå i fotknölen?!? INTE ALLS!!! Så idag är den lite lätt svullen och skiftar i blått och lila. Väldigt stiligt måste jag säga. Men men veden kom av och jag lever trots allt. Det hela slutade med att jag har klämt samtliga fingrar på båda händerna, jag lyckades med konststycket att få ett sår på ena fingret trots handskar (tror det är bara jag som kan lyckas med att få stickor MED handskar på) samt att fotknölen är lite (läs MYCKET) öm. 

Idag har jag jobbat som vanligt och trollen har varit på dagis. Just nu ska jag ta och fixa till lite middag, sen hoppas jag att sambon kommer hem. 
Just det, jag ska på massage ikväll. Det ska bli sååååå skönt!!



Ha en bra dag/kväll!!

♥Madeleine♥ 

Lördag och jobb




Lördag idag och det är min jobbhelg. Not so funny..... Är fortfarande snorig men det känns som det är på tillbakagång nu. Skönt det.

Idag iaf händer väl inte så mycket. Ska åka in till Kråkvilan efter lunchen och lämna av barnen till sambon som är där och jobbar idag. Sen ska de åka hem och byta kläder för att sedan åka och fira farfar som fyllde år nu i veckan. Han skulle visst bjuda på våfflor. Synd att jag jobbar kväll, våfflor är ju såååå gott.

Nä ni solen skiner ute och vi ska ta och gå ut en stund.

Ha en bra dag och kväll!



♥Madeleine♥

Ett sista inlägg idag....



Jag hann att städa klart, även om det tog lite längre tid än jag hade tänkt. Men när jag väl satte igång märkte jag att jag hade jordens träningsvärk i vänster lår. Och inte vet jag vad jag har gjort för ont för att få det.... Kanske nån dum gymnastisk övning eller nåt...
Jaja, sambon kom hem skapligt idag och då satte vi igång att diskutera om vi skulle utöka vårt tv utbud nu när vi snart ska flytta ner tv rummet i källaren. Hmmm vi kom väl inte fram till någe bra. Ska tänka på saken till imorgon.
Sen upptäckte vi ju att Lillfisan tycker det är himla intresant hos grannen så vi bestämde oss för att sätta upp gunnebostaketet så trollen är på rätt sida. Det gick väl så där att få upp det. Men efter några väl valda ord så sitter det på plats. Ska bara spänna det lite, men vi orkade inte då klockan tydligen hade sprungit ifrån oss och vi inte hade hunnit med nån middag. Så in och börja med den och sen in med trollen i duschen och i säng med dem.
Själva ska vi lägga oss oxå nu och kanske diskutera klart, vem vet.

Så hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag!



God natt allesammans!!

♥Madeleine♥


Fredag



Fredag idag och jag är ledig idag med. Skönt! Ska försöka städa lite här hemma. Det går åt idag.... Lillfisan vill inte ha blöja på sig förut.... Bara tosor (trosor) som hon säger... Och det kan ju bara sluta på ett sätt då hon inte alltid hinner till toa. Så just nu har vi lite kissfläckar lite var stans så en städning kanske är på sin plats. Är väl bäst att sätta igång innan klockan blir för mycket. Tänkte nämligen att vi skulle hinna med att gå ut en sväng med nu när solen äntligen har fattat att den ska vara framme.
Okej först måste jag övertala sonen att byta om till nåt annat än mitt nattlinne, prinsesskrona och halsband till skärp. Vet inte vad det är med det där nattlinnet... Han fullkomligt älskar det. Så just nu leker han att han är en prinsessa och jag är kungen, vad Lillfisan är vet jag inte. Hon springer mest runt med dockvagen och är allmänt i vägen för Stortroll.

Nähe det kanske är bäst att sätta lite fart så man hinner nåt idag.

Ha en bra dag!



♥Madeleine♥

Underbar dag idag

Som sagt så var ju jag och trollen ute i fm och planterade om lite krukväxter. Det gick hur bra som helst, stortroll tyckte det var så himla kul och han hjälpte mig massor. Lillfisan gick mest runt elle rättare sagt åkte runt på bobbycaren och förde en massa oväsen. Sen upptäckte ju jag att klockan var över lunchdags så då gick vi in för att äta lite. Lillfis somnade efter maten och stortroll och jag tog igen oss lite vi med. Jag hann tom att tvätta tre tvättar idag. Inte illa va?!

Nu ikväll har jag varit iväg och gjort veckans handling. Så skönt att kylskåp och sånt är påfyllt igen. Så nu när jag kom hem satt en trött liten kille och väntade på mig, han älskar att hjälpa till och packa upp varor. Min lilla hjälpreda.... Men nu har han gått och lagt sig och förhoppningsvis somnar han gott rätt så snart.

Själv ska jag slösurfa en stund till sen ska jag och sambon prata lite om de kommande helgerna.

Ha en bra kväll!!



♥Madeleine♥


Dagens projekt i bilder













♥Madeleine♥

God morgon

Vaknade för en stund sen med jordens förkylning. Inte så kul, men vi ska ut iaf och plantera om blommor. Sen måste vi nog åka till Apoteket och köpa mer Ipren, hade bara en kvar här hemma och det är ju bra att ha ifall man behöver.
Just nu tittar Stortroll på Bolibompa och Lillfis på Disney Channel. Själv sitter jag här och slösurfar lite. ska väl ta och duka fram lite frukost om en minut eller två.

Bäst att göra nåt innan trollen käkar upp inredningen.

Ha en bra dag.



♥Madeleine♥

Och därmed basta!!!

Ja nu har jag sagt ifrån här hemma om att vara så mycket själv med barnen och inte få nån som helst egentid alls. Förvånandsvärt gick det hur bra som helst att prata med sambon, han förstod hur jag mår och nu ska vi jobba på en lösning. Ni anar inte hur skönt det ska bli. Och jag måste bli bättre på att säga ifrån och inte ta på mig för mycket här hemma. 
Jag fick mig en lite tankeställare idag på jobbet när vi hade genomgång om stresshantering. Hon som höll i det visade vilka symtom det kunde bli av stress och jag hade nog samtliga..... Oj då, det kanske inte är så bra.... Så nu ska det minsann bli ändring här i huset. Så imorgon ska jag tänka ut hur jag ska få denna åtrovärda egna tiden för mig själv. Vilket då kanske kommer att involvera lite släkt och vänner och självklart sambon då då. Ja ja jag får se imorgon hur jag lägger upp den attacken. Men som sagt jag mår lite bättre nu inom mig nu när jag äntligen har sagt vad jag tycker här i huset.
Annars så raspar det fortfarande i halsen och det känns som om förkylningen inte riktigt vill bryta ut. Så antingen bryter den ut nu eller så ger den med sig tycker jag.

Ja allting går ju inte i moll här huset. Imorgon är jag och trollen lediga så om vädret tillåter ska vi ut och plantera om lite krukväxter och kanske bära in den sista veden innan den nya kommer. Men som sagt det är om vädret tillåter annars vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi får kanske helt enkelt våldgästa nån då. Ja ja morgondagens bekymmer, nu kan jag säga att filmen på tv:n hägrar och sen är det bums i säng.

Ha det bäst!

♥Madeleine♥

Undrar vad som är på G??

Sambon var hemma idag med magont och kände sig allmänt off. Lillfis är snorig och lite hostig men på gott humör ändå. Själv fick jag skallebang på jobbet och bara längtade efter att få komma hem. Stora trollet är väl den ända som inte har nåt än så länge, men vänta bara snart dyker det väl upp en eller flera blåsor.... Det skulle inte förvåna mig om jag säger så.
När jag och trollen kom hem idag hade kära älsklingen gjort lite mat, men efter den var jag tvungen att lägga mig och vila en stund. Så nu mår jag väl lite bättre, huvudet har slutat att värka iaf men nu känner jag mig lite raspig i halsen ist. Hoppas det inte blir nåt, var ju nyss sjuk för sjutton!!!
Imorgon är det arbetsdag för oss allihop eller ja jag och sambon ska jobba och trollen till dagis. Trodde jag slutade tidigt imorgon men icke, då blev jag brutalt påmind om att det är möte på em om nån hälsogrej vi gjorde i höstas. Det hade jag totalt glömt bort så jag var tvingen att fråga på dagis om jag hade sagt till om det och det hade jag som tur var. Jag som hade tänkt plantera om lite krukväxter, men det får jag väl ta på torsdag då.
Aja så är det med minnet ibland...

Just det för den nyfikne så har jag äntligen lagt in bilderna från vår nya toalett nu så jag tänkte bjuda på några av dem.
Och lova mig nu att inte sno nån bild utan att fråga!!!!!





Skitdatorn vill inte ladda upp fer bilder så ni får nöja er med dessa för idag.

Nu skriver folk på msn så det är väl bäst att jag svarar....

Adiós

♥Madeleine♥

Så var påsken nästan över

Och vi har haft en bra påsk. Jag jobbade visseligen längfredagen, men hade kortdag så jag kunde komma hem till mina sötisar här hemma. Då skulle en del av släkten komma för att fira stortroll. Det gick kalasbra och tårtan blev hur fin som helst och stotroll var hur nöjd som helst med paketen. Men den bästa presenten var en Askungeklänning ifrån faster. Den har han på sig numer mest hela tiden, men vi har kommit överens om att vi bara får ha den inomhus och ingen annanstans, annars finns det ju risk att den går sönder..... Och då skulle världen ramla ner i huvudet på ungen och det vill vi absolut inte.
Själv hade jag köpt varsitt påskägg till kusinerna, storkusin fick ett fyllt med bara surt och lite salt och lilla lillkusin fick en solhatt med Hello Kitty på. Hon är ju bara 8,5 månad, så inget gottigottgott där inte. (inte än iaf). Ja just för att inte lilltroll då skulle bli så sjukt avundssjuk på storebror så fick hon med ett litet paket som innehöll en solhatt, en likadan som lilla lillkusins.
Påskafton var vi hos min mormor och även där hade vi hur trevligt som helst. Tyvärr hotade då min mage med att strejka lite bara för att jäklas säkert. Men jag bet ihop och tänkte att nä du mage inte bråka med mig idag. Så resten av dagen höll den sig i skinnet. Och varje gång man är hos mormor så äter man tills man nästan spricker, vilket kanske inte är så bra med tanke på att min mage är som den är just nu men jag som sagt klarade mig trots att den hotade lite då och då. Barnen ja..... ja de fick ju påskägg av mormor & morfar, moster och gammelmormor och så från oss då förstås. så gissa om dem var sockerhöga eller sockerhöga. Tillslut fick jag gömma allt godis när de inte såg och då glömde de bort att de hade godis. Och vi föräldrar andades ut. Ända tills............... vi skulle åka hem då min kära syster hittade några påskpåsar på hatthyllan som hon då givetvis var tvungen att ge trollen. Just då undrade jag hur i helskotta hon tänkte.... Jag hade ju ställt de där för att barnen INTE skulle ha mer godis den dan. Så nu fick vi tampas med övertrötta, sockerhöga barn i bilen hem. Och hur kul är det på en skala!?!? Svar: INTE ALLS!!!!!!!!! Hon kunde väl ha sagt att klockan var mycket och att det inte blir mer godis eller helt sonika frågatr om det var okej att hon tog ner påsarna till trollen. Ibland blir jag bara så trött....
Summan av dagen var iaf bra och även den dan fick stortroll mycket fina paket bla en massa fina kläder och leksaker.

Idag då har vi varit på Kråkvilan för vi skulle ha möte ang speedwayskolan. Vi ska ju inte ha den i år så vi har lämpat över det på andra i klubben och idag lämnade vi över lite papper och berättade hur vårt upplägg var förra året. Vädret var väl lite si och så där när vi var på Kråkan men uj va kul det var att få va där när de stora grabbarna tränade inför den stundande säsongen. För att inte tala om den underbara doften av metanol. När man känner denna doft vet man att nu är säsongen igång och man blir så sugen på att se alla matcher. Nu är ju inte det möjligt eftersom jag jobbar som jag gör men har jag tur kan jag se de flesta iaf.
Vi såg på träningen en stund sen blev lite hungriga och stortroll ville inte åka hem utan att vi hade ätit på Mc Donald´s så det gjorde vi innan vi åkte hem. Medans vi satt på Donken så sprack himlen upp och det blev ett himla underbart väder. Så när vi kom hem valde vi att stanna ute och fixa lite i trädgården bla krattade jag den gräsmatta jag inte hann med i höstas så nu är den så fin. Sen plockade jag fram lite krukor som jag ska plantera lite blommor i lite senare i vår/sommar. O vilken underbar dag det har varit idag och barnen ja dem somnade som små stockar efter den välbehövliga kvällsduschen.
Och nu ska ska jag ta och umgås lite med min älskling och kanske mumsa i mig lite godis. morgon jobbar jag kväll tjoho vad jag längtar (eller kanske ändå inte). 

Adios så länge!

♥Madeleine♥

Grattis A 4 år

Ja idag fyller min bebis 4 år.... Tiden går alldeles för fort. Här kommer lite bilder från att han var bebis till nu.



Här är han max en vecka gammal



1 års-dagen



2 års-dagen



3 års-dagen



Och slutligen 4 årsdagen!!!


Han är mer än nöjd med denna dag, men han väntar på kalaset imorgon då en del av släkten kommer.

Puss på dig gullunge, mamma älskar dig!!!!

Ska själv hoppa i säng nu, ska jobba imorgon.

//♥Madeleine♥

Ännu en dag hemma




Ja jag är hemma idag med, men mår lite bättre i magen så imorgon bär det av till jobbet igen. Trollen är just nu på dagis, pappa körde dem dit i morse och jag ska hämta dem i em. Själv ska jag försöka ta det lite lugnt och inte stressa runt som en besatt, men tyvärr måste jag åka iväg och handla. Rena pesten idag när det är så nära påsk, men stortroll har ju födelsedag imorgon och vi behöver en del tills dess och resten av helgen. Hade egentligen tänkt åka ikväll men eftersom jag är hemma kan jag likabra åka nu. Sen kanske jag ska börja lite smått med lillfisans gardiner, får se vad jag orkar. Inte stressa, då gör det ont i magen....

Nä ni bäst att göra nåt vettigt av denna dag.

Hörs kanske ikväll...

//♥Madeleine♥

Det svider

I magen...... Vet inte vad som är fel, men nåt är det. Är iaf hemma imorgon med sen ska jag väl försöka ta mig till jobbet och hoppas på att jag inte behöver sitta större delen av dagen på toa. Nu har jag ju tabletter som visseligen inte funkade så bra. Men men....
Idag har jag varit hemma från jobbet och trollen fick en kort dag på dagis. De fick vara där mellan 15.15 och 17.30, vilket då betyder att jag skulle ha jobbat 16-21 och pappa skulle ha hämtat. Själv var jag hemma den lilla stunden och försökte ta igen mig. Gick väl så där när magen inte samarbetar med mig för tillfället.
Aja nog om min sabla mage. Mitt lilla troll, hon är för rolig ibland. Idag skulle hon minsann inte sova middag, nähe sa jag skyll dig själv om du är trött på dagiset sen. Så trollet fick vara uppe när jag och stortroll såg på film. Själv måste jag ha somnat en stund för filmen var väldans kort tyckte jag..... Iaf så säger stortroll att lilltroll nu har somnat.. Skit oxå, hon somnade en halvtimme innan vi skulle åka. Men den halvtimmen räckte tydligen för hon var pigg som en lärka på dagiset och var inte allt trälig när jag hämtade. Egentligen skulle pappa ha gjort det men han hade möte idag och eftersom jag nu var sjuk så gick han på det. Hela kvällen med trollen var mysig, vi fuskade idag och åt kvällsmat i vardagsrummet till Bolibompa. Urmysigt tyckte kidsen, sen var det på med pyjamasar och nattblöja, tandborstning och nattsaga.
Nu ska jag och älsklingen gå ner och sova, tidig morgon imorgon.....




Ha en bra kväll och sov så gott!

//♥Madeleine♥

Magras och nya gardiner

Hmmm idag var ju min lediga dag och vad händer då om inte att magen pajar ihop fullständigt. Skit oxå när det var så fint väder ute. Kunde helt enkelt inte gå en meter utanför dörren utan att springa på toa. Inte så värst kul för barnen som ville gå ut. De fick snällt vänta tills pappa kom hem så de fick lite luft i lungorna idag.
Jaja vad är en bal på slottet. Som jag känner just nu ska jag nog inte gå till jobbet imorgon.

När vi nu fick lov att vara inne hela dagen passade jag på att sy Stortrolls nya gardiner.




Och så här snygga blev dem. Stortroll är jättenöjd :-). Hoppas han blir lika nöjd med bäddsetet jag har köpt till hans födelsedag som matchar gardinerna.

Nä ni magen vill inte längre..... Måste gå...

På återseende!!

//♥Madeleine♥

Snart jobbdags

Japp om en stund ska jag åka till jobbet. Hoppas min mage klarar det idag, hade ett magras igår kväll och magen känns väl så där. Inte så att jag känner mig magsjuk, utan snarare så att jag fick i mig nåt jag inte tål igår. Undrar om det var löken i sambons mat?? Eller oxå är jag sönderstressad igen....


Just för tillfället har jag en tvätt i maskinen och ska börja lite med maten.





//♥Madeleine♥

Lite bilder

Jag och min dotter, lite feberyra båda tvåMin älskling och lillfisMin söta lilla kille

Detta är hela familjen Gunnarsson-Månsson

Jobb ikväll

Ja ikväll jobbar jag, barnen är på dagis just nu så det är pappa som hämtar idag. Själv har jag smält i mig lite lunch och snart ta fram tyget till Stortroll nya gardiner. Han har bestämt att han vill ha Spindelmannen på sina nya gardiner så det ska han få. Jag har lovat att bli klar med dem till hans födelsedag så det är väl bara att sätta lite fart eftersom han fyller på torsdag.....
Idag är det lika fint väder som igår så det känns väl så där att gå och jobba om en stund... Suck och pust..... Men men sånt är livet. Imorgon jobbar jag dag vilket är så skönt och på söndag är det kväll igen så hela helgen är ju inte förstörd.

Nä ni den där klockan har en förmåga att alltid bli förmycket när jag ska göra saker och ting.... Så nu måste jag avsluta det här och göra nåt vettigt.

Ha det bäst, flodhäst

♥Madeleine♥


Bvc och min bil

Igår var jag och stortroll äntligen på bvc på 4 årskontroll och det gick hur bra som helst. Han ser som han ska och han lekte alla lekar med bvc-tanten utan protester. Det där med huden kommer han att få ha ett tag till, men de flesta barn blir bättre eller helt bra i skolåldern. Så vi får väl hoppas att han är en av dem, men vi ska se upp med allt rött i maten när han är som värst runt munnen för det röda färgämnät irreterar huden mer och då går den till slut sönder och det som i vårt fall blir svinkoppor. Inge kul alls.... Men nu hoppas vi på det bästa. Vi ska även få träffa en talpedagog, för stortroll har lite svårt med vissa bokstavskominationer, visseligen trodde bvc-tanten att det skulle rätta till sig över sommaren. Men vi ställde oss i kö i fall att det inte gör det och rättar det till sig så hoppas vi av. Vi vägde och mätte gossen oxå. Jag vet ju att han är lång men inte visste jag att han var så lång..... Han är 111 cm och fyller 4 om en vecka, han väger 19 kg och är något lättare än vad han borde för sin längd. Men han har alltid varit aslång och smal, redan när han föddes var han lång och smal. Han är dyr i drift den lille parveln.... Det var inte länge sen jag akutköpte nya byxor åt honom då 104 blev för korta i benen, då köpte jag 110 och tänkte att det kan han väl ha ett tag. Trodde jag ja..... Tur att jag säger till alla som vill köpa kläder till honom att köpa 116 och själv har jag köpt den storleken nu till hans födelsedag.

Efter bvc hämtade lillfis på dagis och drog in till stan för att träffa lite gamla vänner till mig. Gissa om det var kul att träffas igen. Många gamla minnen som dök upp och ännu fler skratt blev det. Hoppas vi kan göra om det snart igen. Jag tror mina barn hade lika kul som jag för lillfis somnade i bilen innan vi hade lämnat Norrköping och den stora babblade på en hel del hela vägen hem. Han hade en hel del att berätta för sin pappa när vi kom hem.
När vi kom hem hade älsklingen en glad nyhet att berätta..... Det hade gått jättebra att laga min bil. Så idag fick jag äntligen hem aset igen. Nu går den bättre och det låter inte konstigt längre om den. Men jag vill iaf sälja den och köpa mig en annan bil för jag litar inte på bilen. Man vet aldrig när den tänker strejka nästa gång. Jaja så länge får jag stå ut med den, vet ju inte ens vad jag vill ha ist....
Nu på fm var jag och trollen ute i det fina vädret, de lekte en mass och jag passade på att städa ur lånebilen och flytta om lite barnstolar till sina rätta bilar. Bara en storl får vänta tills imorgon eftersom bilaset kom hem på em och jag tog den till stan för att veckans handling nu på em/kväll och nu orkar jag inte montera barnstol.

Nä ni klockan springer ifrån mig..... Först dusch sen sängen!

Natt natti
♥Madeleine♥

RSS 2.0