Besök

Besök i duschen är ju alltid trevligt, men när de har åtta ben och svarar på namnet Göran, ja då vet i fåglarna om jag tycker det är så värst trevligt längre. Uhhhh vad äckligt det är och det var just det jag råkade ut för igår när jag skulle duscha. Där mitt i duschen satt den jäveln och bara hånskrattade åt mig, det aset! Super snälla sambon kom dock till undsättning och spolade ner fanstyget i toa. Skönt det för bestar med åtta ben är INTE någon favorit hos mig.

Annars så har pencillinet börjat göra nytta i halsen och jag kan numera äta och dricka skapligt. Behöver ju inte grimasera så mycket nu när man äter, värre är det om man skulle behöva nysa eller hosta då känns det som om halsen skulle sprängas. Men det ska väl oxå bli bättre hoppas jag.

Idag har vi varit hos min mormor och firat henne, hon fyller 75 på måndag. Hela familjen var samlad eller nja nu ljög jag lite. Min systers man var inte där för han är ute på sjön och kommer hem i januari. Men iaf så var det trevligt och vi bjöds på god mat, efterrätt och fika med tårta. Alla tre kusinerna lekte och stojjade och ibland rök de ihop som tre syskon men det är väl så barn är. Barnen tyckte i vilket fall som helst att det var kul att träffa sin kusin igen. Det händer ju inte så ofta nu för tiden då min syster har sin son varannan vecka och över de helger som jag jobbar. Lite trist men så är det och vi får väl se hur det blir nästa år med den saken.
Hade tänkt och ta ett kort på kusinerna men glömde bort att jag hade kameran med mig så det bidde inget kort så jag får väl göra det nästa gång vi träffas.

För att inte vara som alla andra så har jag inte pyntat för första advent imorgon utan jag tänkte göra det imorgon. Men jag har iaf varit nere i garaget och hämtat upp en del adventsstakar och annat smått och gott som vi ska ha. Hittade även gardinerna som vi ska ha i gamla vardagsrummet men jag måste tvätta de för de luktar pyton... Sambon har ju bensin och annat som inte luktar hallon där och självklart måste ju mina gardiner ligga just där och suga åt sig stanken. Men det ordnar sig väl bara jag får in de i tvättmaskinen.

Japp det var lite om de här dagarna, nu ska jag och smbon se en film och sen är det natti natti.


Tack och gonatt!

♥Madeleine♥

När tar skiten slut???

Inte kände jag väl mig bättre idag heller, så jag ringde vårdcentralen. Först ville de att jag skulle avvakta till imorgon och ta Panodil under dagen. Men jag sa att jag hade tagit maxdos Ipren under gårdagen och det hade ingen större effekt. Och vips så hade jag en tid hos doktorn två timmar senare. Duktigt av mig och tjata till mig en tid.
Kvart över tio satt jag hos doktorn som klämde och kände på min ömma hals, tyckte att köttlarna var lite små men hon tittade även i halsen och tyckte den var väldigt röd och svullen. Nähe är den sa jag, jag kan ju inte ens svälja min egna saliv utan att grina illa. Hon tyckte att det såg ut som halsfluss och tog ett halsprov. Fy fan för halsprov säger jag bara, känns ju som man ska spy när de kör ner den där pinnen så lång de bara kan. Usch!!!
Aja halsprovet visade iaf det jag befarade, HALSFLUSS!! Så nu äter jag pencillin och ska göra det tio dagar. Men jag ska alltså svälja ner 1 grams tabletter med en hals som är svullen, så de här första dagarna kommer jag att lida när man ska få ner dessa bjässar, men sen ska det nog gå.

Annars har dagen gått sin gilla gång. Barnen har haft fotografering idag på dagis, så nu väntar vi spänt på hur bilderna blev. De var så fina när jag skickade iväg de med pappa i morse. För övrigt så skulle inte Lillfisan ha varit med idag, men hon bröt ihop fullständigt i morse och visst hon hade ingen feber så jag slängde på henne kläderna och flätade håret och skickade ut henne till pappa. Och hon har hållt sig feberfri hela dagen så det var nog bara nåt tillfälligt igår.

Nä nu ska jag sluta gnälla om alla dessa sjukdomar som drabbat denna stackars familj, nu kan det väl ändå inte bli värre.
På söndag är det första advent och imorgon ska jag försöka komma ihåg och ta fram alla adventsljusstakar.
Vidare så ska jag och trollen handla lite inför helgen och kommande vecka. Vi ska även köpa en present till min mormor som fyller år på måndag, men vi ska fira henne på lördag.

Nä nu börjar halsen göra ont igen och det är dags för nästa piller, så det är väl bäst att gå och ta den......


En sista grej bara. Igår kväll såg jag och sambon är riktigt bra film, den heter Black book och är en thriller om andra världskriget. Min sambo är helt insnöad på andra världskriget och har väl en hel del filmer om det. Men ingen av de är nån som tilltlar mig, men den här var riktigt riktigt bra. Jag är skitdålig på att beskriva en film så jag tänker inte skriva nån recension.

Nä nu mot piller coh sen duschen och vidare till sängen.

Natti natti!

♥Madeleine♥

Vad är det här???????

Skrev ju för några dagar sen att jag inte kände nåt, men nu bara så där från en klarblå himmel har jag gått och fått feber. Började känna lite igårkväll, så jag tog en Ipren och tänkte att det är nog tillfälligt. Men icke imorse vaknade jag med värsta febern, försökte få ner den med ytterligare en Ipren men till slut fick jag inse mig besegrad av den fruktade febern. Ringde och sjukskrev mig och det blev väl inget jubel direkt från deras sida..... Men vad gör man.... Med feber kan jag ju inte jobba. Är hemma imorgon med.... Trist men sant.
Var och lämnade trollen på dagis förut och sen åkte jag hem och la mig i soffan för att titta på film, försökte sova men det gick inte. Sen skickade jag ett sms till sambon om att jag är hemma idag och fem minuter senare ringde han och sa att de hade ringt från dagis och sagt att Lillfisan har feber. Så det var ju bara att slänga på sig en jacka och skor och bege sig till dagis för att hämta hem den lilla raringen. Stortroll hade lite svårt att bestämma sig om han skulle vara kvar eller följa med hem, så han är kvar på dagis och pappa får hämta hem honom efter jobbet.
Nu ligger två utslagna hjältar (Lillfisan & jag) i soffan och tittar på Nalle Puh och heffaklumpen. Det är så mysigt!

Nä om man skulle ta och gosa lite med stumpan och se klart filmen.


Febriga hälsningar från lilla jag.

♥Madeleine♥


Vab igen

Japp har varit hemma denna vecka oxå för vård av sjuka barn, men dennna gång var det Lillfisan som inte mådde så bra. I tisdags var jag och trollen uppe på BVC för vaccinering mot svinisen och jag tror det var en biverkning av sprutan hon fick. På onsdagsfm ringde förskolan till jobbet och sa att Lillfisan verkade ha fått feber för hon var inte riktigt sig själv. Just då satt jag i medarbetarsamtal med min chef, som tur var var vi nästan klara. Så det var ju bara att byta om och bege sig söderut för att hämta en en varm liten tjej som mådde allt annat än bra. Sen var hon och jag hemma resten av veckan, för hon hade lite feber under torsdagen oxå. Men nu är hon sitt gamla vanliga jag igen och imorgon är det dags för dagis. Och själv ska jag jobba vilket jag faktiskt ser fram emot då jag typ har jobbat 4½ dag på två veckor. Sambon har oxå varit hemma och förkyld och själv känner jag INGENTING vilket är konstigt för annars är det ju jag som åker på alla förkylningar och annat krafs. Men peppar peppar *tar mig själv i huvet* så har jag lyckats undgå det den här gången. 

Jag har även börjat att fundera på vad jag vill göra med mitt arbetsliv igen..... Det är många tankar som far i huvet på mig, vad det är för nått jag funderar på vill jag faktiskt vara lite tyst om än så länge. Lovar dyrt och heligt att tala om det när jag väl har bestämt mig. 

Sen har mina föräldrar hyrt ut sitt hus i Las Vikas och det är många känslor som dyker upp just nu. Vet ju att mina föräldrar känner likadant nu när de håller på och tömmer huset. Men man får tänka som så att de har ju skrivit ett 1 årskontrakt och sen får vi se vad som händer. Helst av allt vill de sälja huset till nån inom familjen och eftersom vi inte är en stor familj med många syskon så är det ju mig och min syster de tänker på. Min syster är inte så värst intresserad av huset och själv vill jag inget annat än ha huset i min ägo vilket gläder iaf min mamma. 

Ja det är mycket tankar och funderingar just nu i mitt lilla huve om allt ingenting.... 


Igår för övrigt var vi bjudna på 40-årskalas så vi hade hyrt in lillasyster som barnvakt till trollen. Så de har varit hos sin moster ända sen igår em. Och när sambon behagar vakna till liv här så ska vi väl ta och äta lite frukost/lunch och sen hämta hem trollen. När vi hade lämnat trollen passade vi på att åka till IKEA för lite inhandling av div. småsaker. De har ju så mycket grejer där så jag skulle nog kunna handla hela affären tror jag.
Sen hem och fixa iordning sig för att sedan få skjuts till festen. Det var en trevlig fest, tyvärr ringde dj:n och sa att han var sjuk fem minuter innan festen skulle börja så musiken som var var väl inget att hänga i julgran. Men man får ju göra det bästa av situationen.

Aja nog babblat för denna gång, magen har nu kurrat i nästan en timme så jag ska väl försöka få liv i den som ligger brevid mig.

Ha en bra söndag!!! 


♥Madeleine♥

Ja jag lever.....

jag lovar....

Har väl inte hänt så värst mycket sen sist, men ska väl försöka plita ner nåt iaf.

Det största som har hänt sen sist är att vi var på banken igår och lade om lite lån och styrde om lite i ekonomin, hur jäkla skönt som helst. Nu känns det kul att leva igen.
En annan grej som jag och sambon har beslutat om är att blåsa ut hela köket och bygga upp ett nytt. Vi ska riva en vägg mellan gamla vardagsrummet och köket för att göra köket större samt att man kommer då att använda matsalsdelen mer. Sen ska väl den invändiga renoveringen vara klar. Sen får man väl lov att byta tapeter och lite så men det är ju inga stora grejer som att renovera en oinredd källare samt att blåsa ut ett kök från 50-talet. Men sen får det banne mig vara nog med renoveringar och jävla hantverkare!!! Ja visst ja vi ska ju måla om huset men det tar ju bara en vecka och sen ska färgen sitta där i X antal år.
Nä nog tjatat om hus och renoveringar...

Annars är läget skapligt, har varit hemma och vabbat för Stortroll är något förkyld med en otäck hosta. I tisdags vaknade vi som vanligt lite sent, så skynda på trollen och iväg till dagis, väl där säger Stortroll att han inte mår så bra och sen började han att hosta som en bäng.... Så det var ju bara att vända i dörn och åka hem igen med trollet. Lillfisan mår bra och har varit på dagis hela veckan. Aja Stortroll mår bättre nu och jag hoppas att han kan gå till dagis på måndag. Tror inte det är svinisen för han har inte haft hög feber.
Idag är jag för övrigt jordens sämta och absolut den dummaste mamman som går att uppbringa. Stortroll och jag skulle handla idag medans Lillfisan var på dagis. Sagt och gjort iväg kom vi efter mycket om och men... Väl framme vid Maxi kommer Stortroll på att han inte har några glasskor (Askungeskor) och det MÅSTE han ju ha. Försöker då förklara för unge herrn att det snart är jul och då kan han ju passa på att önska sig ett par av tomten. Men unge herrn säger då att tomten inte vet vad glasskor är för något så det måste vi ju köpa idag. Jag säger igen att det är snart jul och då kanske han får ett par i paketet. Jaja han ger sig och vi kommer in på Ica Maxi och där har dem ju leksaker och även Barbiedockor och annat fint som små prinsessor kan tänkas vilja ha. Där kommer utbrott nr:1 jag var dum och elak och han skulle flytta mm.. Jaja det lugnade ner sig rätt snart när han märkte att jag inte brydde mig nåt särskilt. Sen handlade vi vidare och när vi var klara med veckans inköp kom han ju på att han var hungrig så in på McD och käka lite sen vidare till Sörping för att hämta upp Lillfisan och sen hem igen.
Nu ikväll efter kvällmat och Bolibompa kom utbrott nr:2 frågade om Stortroll ville ha mer gröt, han säger nej, jag slänger och jisses jävlar vad arg han blev.... Nu kom det en hel del ord och jag fick iaf fram att jag var ju den dummaste mamman i HELA världen som inte gav honom glasskor, Snövitklänning, örhängen och framför allt mer gröt. Nu åker ungen in på rummet för en timeout. Han lugnade sig efter stund och sen läste vi saga och sen somnade han.
Ja vad har Lillfisan gjort då sen vi kom hem... Jo hon och Stortroll lekte en del, sen kom hon uppkrypandes i knät på mig, mysigt när hon kommer så där, bara det att denna gång somnade hon som en stock. Så jag gick in till henne och satte mig i hennes säng med Lillfisan i knät en stund. Satt där och bara tittade på henne, tänkte att denna lilla vackra varelse faktiskt är en del av mig hur otroligt det än är så har jag lyckats att skapa ett underverk. Ja jag fick väl lite hjälp av sambon.....
Satt väl så där i en halvtimme eller så sen var jag tvungen att väcka henne annars somnar hon inte för natten när det är sängdax.
När trollen hade somnat fastnade framför datorn i vanlig ordning så när jag kände för att ta en dusch så kom där bara isbitar. Jahopp var ju bara att tända i pannan så nu sitter jag här och väntar på varmvattnet och sen ska jag slänga mig säng och vänta in sambon som är på badminton ikväll.

Näpp undrar om vattnet är varmt än... Bäst att kolla...

Natti natti!!!

♥Madeleine♥

RSS 2.0