Lite bilder från semestern

Astrid Lindgrens Värld 25/6



Pippi showen

Nils Karlsson Pyssling

Lotta på Bråkmakargan- Visst är de söta...

Likadana tröjor är ett måste.

Lillfisans snygga blåtira



Min tårta,


Stortroll lärde sig hur datorn funkar... Här spelas det Pippi


Åktokig unge.....

Japp det var några bilder från min semester. Måste säga att det här var en av de bästa semestrar jag någonsin haft, kanske för att jag var så pass slutkörd när jag gick på semester och verkligen njöt av att få vara ledig. Min semester har innehållit en hel del sol och bad, ALV, mys och självklart umgänge med mycket goda vänner.

Nu är det jobb som gäller...... Fast...... Det är rätt skönt att komma in i lite rutiner igen.

Ps. Hoppas det är ok att det är andra barn med på bilderna, om inte tar jag bort de omedelbums.

Love
♥Madeleine♥ 


Sol och bad i Las Vikas

Idag styrde vi kosan mot Las Vikas för bad på Grännäs tillsammans med en mycket god vän och hennes två busar. Det har varit en helt underbar dag med mycket sol, bad och ett väldigt trevligt sällskap. Har hunnit tanka massor med positiv energi idag. Synd att vi inte har möjlighet att träffas oftare, det vore ännu trevligare.
Barnen har lekt och haft riktigt roligt idag, de uppskattade verkligen badet och att vi senare åkte hem till vännen. Där åt vi lite lunch och sen väntade det ännu mer lek. Vi fyllde upp poolen med lite vatten och det uppskattades massor. Vi mammor satte oss på en filt och solade lite och pratade om ditten och datten. Sen sprang ju klockan ifrån oss som vanligt då då så det var ju bara att packa in trollen och åka hemåt. Lillfisan somnade innan vi ens hunnit ut ur Viken och Stortroll somnade utanför Ringarum.
Nu har vi precis fått det stora trollet i säng och jag och älsklingen ska äta lite svampmackor, mums.

De var lite om dagen idag. Hoppas er dag oxå varit bra.

Natti natti!!

♥Madeleine♥


Mormor och kantareller

Idag tog jag barnen och åkte ner till min mormor så att fadern i huset kunde göra klart snickeriet och börja betsa. Det luktar som satan om betsen så man vill helst av allt inte vara i närheten då. För övrigt strejkar min rygg så jag är inte till så stor nytta iaf. Vaknade i morse och hade så satans ont i ryggen, men envis som jag är så kom vi iväg ändå.
Mina föräldrar var oxå hos mormor idag och det gick väl så där idag...... Min kära pappa har väldans mycket åsikter om vad barn kan, ska och får göra. Och ibland, som idag då, har jag svårt att knipa igen munnen utan käbblade emot. Larvigt jag vet men när jag har ont eller är på allmänt uruselt humör så blir jag sån. Sen tyckte min mamma att jag "läxar upp" Lillfisan både nu och då. Saken är den att hon tror att det är hon som bestämmer , tex när vi ska äta då tror hon att det är ok att hoppa upp och ner vid bordet, tjata sig till att alla ska vara klara mm. Snacka om att hon testar alla gränser som går att testa. För mig är detta inte tillåtet, man får helt enkelt vänta på sin tur, sitta still vid bordet och äta klart innan man går därifrån nåt gåbord har vi inte. Detta var under middagen, efterrätten gick betydligt bättre och jag kunde äntligen andas ut lite själv.

Efter middag och efterrätt så gick vi ut på en promenad så att Lillfisan kunde sova en stund i vagnen. På hemvägen såg jag nåt mystiskt i dikeskanten. Detta var ju tvunget att kollas upp så smidig som ett kassaskåp gick jag ner i diket och där fann jag årets första kantareller. Nu är väl inte kantarellplockning att rekommendera när man har apont i ryggen, men nästan två liter fick jag ihop. Stortroll var helt i exstas, han som har tjatat hur länge som helst om att få plocka kantareller igen och vi har hela tiden sagt att det har varit för tidigt. Haha tji fick vi!


En liten bild på godsakerna


Efter promenad och svampplockning gick vi hemåt för att diska och senare fika lite. Sen insåg jag att klockan var rätt mycket så trollen och jag åkte hem och de slockande nästan direkt när vi kommit ut på E:22. 
Här hemma hade det inte gått så bra dessvärre...... Det hade visst strulat och haft sig idag så fadern har inte betsat vilket innebär att jag måste pysa hemifrån nån mer gång denna vecka. Onsdag skulle passa fint då kan vi ta en lekdate med fam A som var lediga den dagen. 

Just det svägerskan skrev till mig förut att farbror P är på sjukhuset och har  opererat bort en gallsten och gallblåsan akut. Kraken vad han gjort för ont för att förtjäna gallsten. Men nu hoppas vi att han blir bättre snart för trollen saknar in faster och farbror och självklart kusinerna.

Nope nu börjar jag bli en aningens hungrig så jag ska väl ta och göra mig en macka eller nåt.

Ha en najs kväll!

♥Madeleine♥


En vecka kvar nu

Japp nu är det bara en vecka kvar och jag nåste erkänna en sak...... Jag har ingen som helst lust att börja jobba igen, skulle kunna tänka mig att gå tillbaka i mitten på aug eller början på sep. Nu är ju inte det möjligt men det vore skönt. Har för övrigt haft en helt ok semester så här långt, det har hänt en hel del i källaren och om jag kunde få ändan ur och ta lite bilder så ni får se. Men men ska skärpa mig och försöka komma ihåg det nån dag denna vecka. Måste säga att det blir riktigt snyggt där nere nu.

Just nu har sambon lagt beslag på min laptop så jag fick ta den gamla datorn. Men snart ska jag roffa åt mig den och gå ner till sovrummet och lägga mig för att glo på en film.

Annars inget nytt att förtälja, det lunkar på som vanligt här hemma.

Nope nu meddelade sambon att han tröttnat på datorn och skulle gå ner för att duscha, så jag ska väl ta och göra honom sällskap så vi kan se den där filmen nån gång.

God natt allesammans!

♥Madeleine♥


Semesterrapport

Kanske dags att avlägga en lite rapport från semesterparadiset.

Hmm vad har vi gjort då...... Jo vi har badat mest hela tiden förutom då det började att ösa ner en massa regn. Vi var även i Astrid Lindgrens värld första veckan och var mycket uppskattat av alla barnen som var med. Bäst var nog Pippi showen tror jag. Och eftersom det var ungefär hundra grader varmt och strålande sol så lyckades ju jag med konststycket att bränna axlarna, så nu har jag en himla snygg solbränna där nu när jag har fjällat klart.
I källaren har det hänt lite grejjer men inte så mycket som vi hade planerat, sambon sa att det kändes inte speciellt motiverat att vara där när solen skiner och det är 35 grader. Tycker faktiskt att han är en aningens känslig. Men men han har iaf hunnit sätta upp lite plankor, kopplat om lite el och limmat ihop brädor. Själv väntar jag på att det ska bli min tur att bättringsmåla och måla klart hallen/trapphuset.
Sen har det ju självklart varit speedway oxå som vi varit och sett på. Ett GP-kval i Motala, det var himla kul att se lite storfräsare köra om platser i nästkommande GP. Förra året hade vi trollen med oss och då fick inte jag se så speciellt mycket, så i år ordnade vi barnvakt. Trollen fick vara hos sin moster och hennes blivande man. Gulliga de hade trollen över natten och kom hem med dem dagen efter. Hur skönt som helst att få sova utan att ha en Lillfisa sovandes på en. På kvällen roade vi oss med att gå ut och äta, jättemysigt!
Ja just det jag har ju fyllt år oxå, fick en hel del braiga saker, fick bla ett presentkort på en valfri spa behandling på Söderköpings Brunn av mina nära och kära. Det ska utnyttjas vill jag lova! Ska bara försöka övertala nån att följa med.
I måndags när det regnade som värst fick jag ett jättesug efter en laptop, så nu sitter jag och skriver på min nya fina dator. Snälla fabror P har varit här och hjälpt mig få igång vår trådlösa router så nu kan jag surfa vart jag vill här hemma.

Nähe nu börjar trollen att signalera det är dags för lite frukost och jag vill väldigt gärna ha mina ben kvar så det är väl bäst att gå och plocka fram lite.

Ska försöka skriva nåt i kväll om jag orkar för vi kommer hem ganska sent idag för det är... tada SPEEDWAY. Det är en regnmatch som ska köras idag.

Näpp nu måste jag gå!

Ha en bra dag!


♥Madeleine♥

RSS 2.0